facocer

facocerSpecie de porc (familia Suidae, paricopitate) cu cap mare (Phacochoerus aethiopicus), care trăieşte în zone deschise sau uşor împădurite din Africa. Exemplarele din această specie, cu o înălţime de aprox. 76 cm, sunt negricioase sau maro, cu o coamă aspră de la gât până la jumătatea spinării. Masculul are două perechi de umflături (negi) pe faţă. Ambele sexe posedă colţi. Colţii mandibulei inferioare sunt folosiţi ca arme; cei ai mandibulei superioare se curbează în sus spre interior într-un semicerc, crescând mai mult de 60 cm în lungime. Coada lungă şi acoperită cu blană stufoasă stă ridicată în sus când animalul fuge. Facocerii trăiesc în grupuri, hrănindu-se cu iarbă şi alte forme de vegetaţie.

Anunțuri
Explore posts in the same categories: mamifere

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: