mantra

în hinduism şi în budism, o formulă sacră (silabă, cuvânt sau vers), considerată purtătoare de putere mistică ori spirituală. Mantrele pot fi citite cu voce tare sau expri­mate în gând, rostite o singură dată sau de mai multe ori. Majoritatea mantrelor nu par a avea un sens, dar se crede despre ele că deţin semnificaţii profunde şi că duc la purificarea spirituală. Repetarea unei mantre poate induce o stare asemănătoare unei transe, fiind posibilă trecerea participantului la un nivel superior de cunoaştere spiritu­ală. Printre mantrele des folosite sunt om (în hinduism) şi om mani padme hum (în budismul tibetan).

Reclame
Explore posts in the same categories: credinta si religie

One Comment pe “mantra”

 1. mihailandrei Says:

  Tu care te hranesti cu otrava de la secte gen MISA? Nu m-ar mira daca imi spui ca esti amic cu Bivolaru.
  Zici tu de frica si conditionare, hmm, tocmai ca sfidez fara nici un fel de problema pe tine si pe pseudo-dumnezeul tau „teosofico-antroposofic”.

  Observ ca te pricepi si la proorocit, te-ai scremut pana te-ai vlaguit de kundalini, asa de tare incat ai aflat ca nen-tu antihrist misuna pe planeta.
  Mai „guru” mioritic, nu cumva te-ai jucat prin „astral” si ai avut viziunea ca Dumnezeu a luat pauza, si ca dracu’ se joaca cu tronul lui?
  Mai iei o gura din „nectarul bivolarian” si tacticos emiti axioma precum ca cine iti respinge elucubratiile e prea ingust la minte.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: