oposum

opossumDenumire folosită pentru oricare dintre cele 66 de specii de marsupiale arboricole nocturne din America (familia Didelphidae). Cu o mare capacitate de adaptare şi reproducere, oposumii au suferit foarte puţine modifi­cări în ultimele milioane de ani. Specia din America de Nord sau oposumul-de-Virginia (Didelphis marsupialis), cu corpul scurt şi gros, atinge 100 cm în lungime. Are blana de culoare albă şi fiecare membru posterior este prevăzut cu câte un deget opozabil lipsit de gheară. Cu coada lungă, lipsită de păr, prehensibilă, seamănă cu un şobolan de mari   dimensiuni.   Naşte până la 25 de pui.  Aceştia seamănă cu nişte viermi şi cântăresc numai două grame la naştere. Puii se hrănesc cu laptele de la cele 13 mameloane aflate în marsupiul mamei. Ei rămân acolo timp de patru, cinci săptămâni. Următoarele opt, nouă săptămâni şi le petrec agăţaţi de spatele mamei. În caz de primejdie, oposumul se poate preface că este mort. La maturitate se hrăneşte cu animale mici, insecte, fructe şi uneori cu păsări de casă şi cereale.

Anunțuri
Explore posts in the same categories: mamifere

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: