okapi

Specie de rumegător (Okapia johnstoni) din fami­lia girafei, care trăieşte izolată în pădurile tropicale din Congo, hrănindu-se cu frunze şi fructe. Are gâtul şi picioarele mai scurte decât ale girafei. Femelele sunt mai mari decât masculii, atingând 1,5 m la greabăn. Blana netedă are culoarea brun închis pe piept. Partea superioară a membrelor are dungi albe şi negre; partea inferioară este albă, cu inele negre deasupra copitelor. Coarnele scurte ale mascu­lului sunt acoperite cu piele, cu excepţia vârfurilor.

Anunțuri
Explore posts in the same categories: mamifere

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: